Start

A Show

A ROYAL CHRISTMAS GALA európai turnéjának részeként, 2017. december 20-án, Budapesten ad nagyszabású koncertet SARAH BRIGHTMAN. A világhírű előadóművész, minden idők legsikeresebb szopránja a GREGORIAN énekegyüttessel és további különleges vendégművészekkel közösen lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.
 
A ROYAL CHRISTMAS GALA pazar fényjátékkal tarkított ünnepi előadásán a művészek nagyzenekari kísérettel, szólóban, duettben vagy egyedi összállításban adják elő a legnépszerűbb hagyományos karácsonyi dalokat. A gálán a karácsonyi klasszikusok mellett a fellépők saját slágerei is felcsendülnek. .
 
ARAH BIRGHTMAN ma kétségkívül a világ egyik legismertebb hangja és egyike a világ legkiemelkedőbb előadóművészeinek. Hangjával immár 30 éve színházakat, arénákat, katedrálisokat, tölt be világszerte, rajongótábora pedig többmilliós. Harmincmilliós lemezeladása több mint negyven országban száznyolcvannál is több arany- valamint platinalemezt hozott számára. Andrea Bocellivel közös dalából, a Time to say goodbye-ból igazi nemzetközi sláger lett, valamint ő az egyetlen olyan művész a világon, akit két Olimpia alkalmával is felkértek, hogy adja elő a játékok hivatalos himnuszát, amit világszerte 7 milliárd néző hallhatott.

 
BRIGHTMAN ihlette minden idők legsikeresebb musicaljét, Az Operaház fantomját is, amelynek a Londonban, illetve a Broadwayn tartott bemutatóján is ő játszotta a női főszerepet, Christine Daaé-t.
 
A ROYAL CHRISTMAS GALA előadásán SARAH BRIGHTMAN mellett a GREGORIAN énekegyüttes is izgalmas produkciót tartogat a közönség számára. Az együttes klasszikus képzettségű énekesi a világ legsikeresebb német zenei formációját alkotják, amely több mint 10 millió eladott albummal, valamint arany - és platinalemezekkel büszkélkedhet.  

Művészek

Sarah Brightman
Sarah Brightman

Sarah Brightman, nemzetközi énekes szupersztár a világ legkelendőbb szoprán énekesnője. Úttörő volt a klasszikus crossover zenei irányzatban, és híres arról, hogy hangterjedelme 3 oktávnál is szélesebb. Sarah az egyetlen, aki egyszerre vezette a Billboard klasszikus zenei és tánc toplistáit. Hangja töltött már be színházakat, arénákat, katedrálisokat, világörökségi központokat, valamint olimpiai stadionokat is, amelyekben a világ legszebb szerzeményeit keltette életre.
 
Sarah művészete nem ismer határokat zenei műfajok tekintetében, az általa létrehozott egyedi hangzás és látvány számos behatást és inspirációt olvaszt magába. Jelenleg a világ legkiemelkedőbb előadóművészeinek egyike, eladásai a 30 millió darabot is meghaladják, amelyek több mint 180 arany- és platina díjat eredményeztek számára több mint 40 országban.
 
Az angliai Berkhamsted városában született, énekelni hároméves korában kezdett el.  Karrierjét a Hot Gossip nevű televíziós tánctársulat tagjaként kezdte, majd szólóművészként számos sikeres diszkósláger előadója volt. 1981-ben Sarah a Macskák című musicalben kezdte el West End zenei színházi karrierjét és találkozott Andrew Lloyd Webber zeneszerzővel. Innentől kezdve számos Broadway musicalben játszott főszerepet, köztük Az Operaház fantomjában is, ahol Christine Daaé szerepét jelenítette meg. 1987-ben a musical eredeti londoni társulattal felvett lemezét CD formátumban jelentették meg, és több mint 40 millió példányt adtak el belőle világszerte, így ez lett minden idők legnagyobb példányszámban értékesített társulati lemeze.
 
A zenei téren eltöltött számos sikeres évet követően Sarah úgy döntött, mindent újrakezd, és karrierjét Frank Petersonnal, az Enigma volt társproducerével folytatta.  Első lemezük, a Dive (1993) egy víz témájú poplemez volt, amelyen szerepelt a „Captain Nemo” is, a svéd Dive nevű elektronikus zenekar egyik dalának feldolgozása. Ez az album meghozta az első sikereket Sarah számára szóló előadóművészként, és arany díjat hozott a rendkívüli nemzetközi eladások tekintetében. Sarah és Frank második együttműködésének eredménye a Fly című pop-rock album volt. Ez a lemez hatalmas hírnevet szerzett neki Európa-szerte olyan slágerekkel, mint az „A Question of Honor”, amely elektronika, rock, klasszikus vonósok és Alfredo Catalani „La Wally” című operájából elhangzó részletek keveréke. Ezt követte „Time to Say Goodbye” című kislemeze – amelyet duettben adott elő Andrea Bocelli tenorral –  világsiker lett és 12 millió példányt adtak el belőle bolygószerte. A további lemezek, mint az 1998-as Eden, a 2000-es La Luna, a 2003-as Harem vagy a 2008-as Symphony mind a Billboard listák élén közöttek ki, amelyet élő világturnék követtek.
 
Az elmúlt néhány évben Sarah-t számos nagy horderejű rendezvényre hívták vendégművészként világszerte, ílyen volt a 2007-es, Diana emlékére rendezett koncert is, ahol Josh Grobannel és a Kennedy Center Honors-al lépett egy színpadra. Sarah az első olyan művész, akit két ízben is meghívtak, hogy adja elő az Olimpiai Játékok nyitódalát. Az első az 1992-es Barcelonai Olimpiai Játékok voltak, ahol a spanyol José Carreras tenorral együtt énekelte az „Amigos para siempre” című dalt, mintegy egy milliárdos nemzetközi nézőközönséggel. Tizenhat évvel később pedig Pekingben, ez alkalommal Liu Huan kínai énekessel adta elő a „You and Me” című dalt mintegy 4 milliárd embernek bolygószerte.
 
Sarah számos filmben is szerepelt, ilyen volt a Repo! The Genetic Opera (2008) is, amely egy rockopera-musical film volt Darren Lynn Bousman rendezésében, valamint Stephen Evans First Night (2011), amelyben Richard E. Granttel együtt szerepelt. Ezenkívül megalapította a saját produkciós vállalatát, az Instinct Films-et, az első saját filmje pedig már a gyártás előtti fázisban van.
 
2011 októberében Sarah sztárvendég volt Az Operaház fantomja Albert Hall-béli előadásának fináléjában. Ez egy, a híres londoni helyszínen előadott, teljes mértékben színre vitt produkció volt, amelynek a világpremierje ekkor pont 25 éves volt. Andrew Lloyd Webber az ő „Zeneangyalaként” mutatta be Sarah-t, aki a főcímdalt az öt múltbéli, jelenlegi és jövőbéli Fantom kíséretében adta elő. A nagyszabású produkciót bolygószerte öt filmszínházba közvetítették több tízezernyi néző számára. 2013. január 26-án Sarah újabb vendégszereplést vállalt Az Operaház fantomjának a Broadwayen a New York-i Majestic Theatre-ben ünnepelt 25. évfordulóján.
 
Szenvedélye, céltudatossága, valamint a művészeti határok kiterjesztése iránti eltökéltsége következtében Sarah továbbra is egyre fejleszti és erősíti karrierjét. 2012-ben elfogadta az UNESCO jelölését a „Művész a békéért” nagyköveti címére, valamint aktív részese volt a Panasonic UNESCO Világörökségi Központjának törekvéseinek, és a Világörökség különleges kampányának egyik vezéralakja.
 

2012. szeptember 26-án Sarah megjelentette az „Angel” című dalát, elsőként várva várt új lemezéről a „Dreamchaser”-ről, amely 2013 áprilisában jelent meg nemzetközileg, és rögtön a klasszikus SoundScan listák élére került (Kanada/USA), valamint a Billboard Top 200 5. (Kanada) és 17. helyére (USA). Brightman „Dreamchaser” világturnéja 2013-ban Kínából indult és öt kontinens érintésével több mint 100 koncertből állt 2013-2014 során.
 
2012. október 10-én Brightman sajtókonferenciát tartott Moszkvában, amelyen bejelentette, hogy a közeljövőben szándékában áll egy pályamenti űrrepülő-küldetést végrehajtani a Nemzetközi Űrállomásra (ISS). 2015 januárjában Brightman belekezdett széleskörű kozmonauta-képzését az oroszországi Csillagvárosban egészen 2015 májusáig, amikoris bejelentette, hogy személyes családi okokból elhalasztja űrrepülési terveit.
 
Sarah azontúl, hogy tagja a Challenger Oktatási Központ Tanácsadó Testületének (2013), pártfogója a Virgin Unite fiataloknak szóló STEM ösztöndíjának (2012-2016), továbbra is kiáll a haladó oktatás, valamint a lányok és nők tudományban és technológiában betöltött szerepének megerősítése mellett annak érdekében, hogy segítse eltüntetni a nemek közötti szakadékot a STEM (tudomány, technológia, műszaki tudományok és matematika) területén. 2015 júliusában az Andrew Lloyd Webber Alapítvány Sarah Brightman Zenei Ösztöndíj díjait kiosztották az első díjazottaknak. Az ösztöndíjak támogatni fogják a diákok posztgraduális tanulmányait a Royal Northern Zenei Főiskola kétéves zenei mesterképzési programján.


sarahbrightman.com
Narcis
Narcis

Narcis a legújabb sztár a klasszikus zene látómezején.
 
A zsenge korú, 22 éves Narcis, a magas regiszter „Wunderkind”-je (csodagyereke) kivételes hangjával, valamint hangjának különleges tisztaságot kölcsönző vokális technikájával világszerte bűvöli el a közönséget.
 
A klasszikus zenei világ részéről sokáig nem volt tapasztalható ekkora lelkesedés fiatal crossover-művész iránt. A Frankfurter Rundschau nemrégiben úgy említette őt, mint „Callas fényével vetekedő kontratenor”.
The Frankfurter Rundschau recently referred to him as ”a countertenor, as bright as Callas".
 
TA Kieler Nachrichten szerint „Narcis hangja olyan mértékű szédítő gyönyörűséget szabadít fel, hogy hallgatóság úgy érzi, a mennyekbe érkezett meg.”
 
Miután Sarah Brightman és a Gregorian társaságában már negyvennél is több országban turnézott, mindenhol fergeteges tapsvihart és megérdemelt éljenzést kapott.
 
A fiatal kontratenort Frank Peterson, a sikeres producer fedezte fel (Bocelli, Domingo, Carreras, Brightman, Enigma...), aki Narcis türelmetlenül várt első lemezén is bőszen dolgozott. A felvételek immáron elkészültek, és az album megjelenését a 2017/2018-as télre tervezik.
 
„Narcis elbűvöli a közönségét, de mindezeken túl kimondottan megérinti az emberek szívét és lelkét”, mondja Peterson.
 
Engedje, hogy e kivételesen tehetséges fiatal művész angyali hangja elvarázsolja Önt!

további művészek
  • Sarah Brightman

    Sarah Brightman, nemzetközi énekes szupersztár a világ legkelendőbb szoprán énekesnője. Úttörő volt a klasszikus crossover zenei irányzatban...

  • Gregorian

    GREGORIAN leleményes koncepciója akkor született, amikor a hamburgi Frank Peterson meglátogatta a spanyolországi San Lorenzo de El Escorial...

  • Narcis

    Narcis a legújabb sztár a klasszikus zene látómezején. A zsenge korú, 22 éves Narcis, a magas regiszter „Wunderkind”-je (csodagyereke) kivételes hangjával, valamint hangjának különleges tisztaságot kölcsönző...

JEGYEK